Ronny Pøbel + Lazy Sodz

Julepunken kommer!

Verdens Værste Band, med Verdens Største Musikalske Juleprosjekt. Ronny Pøbels gjenkomst til Megafon med releasekonsert ringer julen inn. Kanskje nissen kommer?

Megafon har også 1. års jubileum denne helga.. Møt opp å støtt Skiens rockepub. Det blir jubileumspriser hele helgen!

Ronny Pøbel, punkrock bandet fra Oslo som kanskje er mer kjent for kaos enn de 18-minutters skivene de i årevis har overtalt plateselskapet VME til å kalle full-lengdere, har, mot alle odds, gjennomført verdens første musikalske julekalender. 24 nye julesanger er komponert hvor en sang slippes hver dag på alle digitale plattformer i desember 2019.

Ut fra ingenting dukket Ronny Pøbel, blikkenslageren fra Gjøvik, opp i Oslos rockemiljø på tidlig 2000-tallet. Han hadde skilt seg for å bli roadie for Backstreet Girls.  

Ronny hadde i mange år skrevet tekster, og hatt en drøm om selv en dag å kunne stå på scenen. «Det er på scena alt kjæm ut,»sier Pøbel. 

I 2006 begynte Ronny å lage de velkjente låtene som skulle bli debut albumet, i samarbeid med Petter Baarli og Dan Thunderbird fra Backstreet Girls. I 2007 er han klar, utnevner seg selv til «Samfunnshater #1» og debutalbumet «Føkk Døkk» slippes.

Bandet hadde gjort fem konserter da Ronny fikk med seg Gitarhelt #1 Chris Damien Doll (Suicide Bombers, Trashcan Darlings) på gitar. Kort tid etter ble tromme gud og Doll’s band kollega fra Trashcan Darlings, Citrus Minus, rekruttert, mens sirkelen ble sluttet før utgivelsen av Rolig Rolig i 2010, da downstrokes kongen over alle; Dan Thunderbird (Backstreet Girls), ble med som bassist. Dette ble bandets faste besetning. 

På de 12 årene siden starten har Ronny Pøbel gitt ut 8 studio album, en drøss med singler og vært på et utall turneer i alle kriker og kroker av vårt langstrakte land. Bandet høster stadig ros som et av historiens tighteste punk rock band, med et øs du skal lete lenge etter, og er definitivt noe som bør oppleves live.

Men Ronny Pøbel er også et band med lange juletradisjoner. Allerede på bandets andre skive, Raseri fra 2009, ble det inkludert 2 julelåter og dette er en tradisjon Ronny har holdt gående med flere singler slipp, i tillegg til juleplata Kong Vinter fra 2014. Tilsammen teller Ronny Pøbel’s bidrag til jula hele 12 egenkomponerte låter. 

Det som skiller Ronny Pøbels julelåter fra mange andre, er at de er rene punkrock-perler som står side om side med hitene fra de «vanlige» platene. Samtidig er de er utpreget «julete» og tar for seg jula slik Ronny og bandet opplever den. Dette er nok mye av grunnen til at Pøbels julekonserter og turneer etterhvert har blitt like store suksesser som album turneene. 

Det er derfor med den største selvfølgelige at Norges Julekonger #1, skal påta seg verdens største musikalske juleprosjekt og skrive 24 nye låter til en egen julekalender. Ideen oppstod for ca 5 år siden og bandet er stolte over å kunne presentere verket i sin helhet i Desember 2019.

Julekalenderen, «Julestjerner,» skal slippes på alle digitale plattformer hver dag i Desember 2019 , samtidig som den kommer på CD og dobbel vinyl. Ronny Pøbel har nå 36 egenkomponerte julesanger totalt, og representanter for bandet er i kontakt med Guinness Rekordbok for å befeste deres posisjon som det bandet som gjennom tidene har skrevet flest julelåter.

1 – 2 – Jule-3! 

Support: Lazy Sodz

Lazy Sodz er like ”hot” som et pissehøl i snøen, er bleike som et lik og lukter dritt!

Lazy Sodz er et nytt beskjentskap på den norske punk scena, men er langt i fra noen nybegynnere. Bandet består av to gamlinger med lang fartstid (i band som bl.a; Slips, T-zers, Fuck Ups, Oi Division!, The Åsmunds, Ratcats, Stookers), pluss en ”youngster” som har prøvd seg litt i band som bl.a; Dvergpornoklubben og Bauges Barn.

Settlista består av egne hits og schlägers fra ”old school” band som bl.a; Kjøtt, Hærverk, Betong Hysteria, Ø.b.k. og Svart Framtid.